Ledgnd adviseert en begeleidt bij de overstap naar ledverlichting
Producenten in de glastuinbouw die overwegen om over te stappen op ledverlichting kunnen vanaf nu terecht bij Ledgnd. Oprichters Joris Elstgeest, Matthea Rijneker en Richard en Ramón van de Vrie hebben hun opgedane ervaring in respectievelijk de glastuinbouw en de verlichtingsbranche gebundeld en vertaald in een praktische werkwijze die leidt tot de best passende led-oplossing voor ieder bedrijf.
Het is een bekend gegeven. De agrarische sector moet in 2040 van overheidswege volledig energieneutraal werken. Om dat te kunnen realiseren is de overstap naar ledverlichting in kassen bijna voorwaardelijk geworden. Ledgnd heeft zich ten doel gesteld om ondernemers daarbij merkonafhankelijk te begeleiden. Ramon van de Vrie: ‘’Het aanbod aan ledverlichting is groot en voor ondernemers ondoorzichtig. Welke ledverlichting het beste rendement oplevert, is afhankelijk van onder meer het gewas en de doelstelling van de individuele kweker. Het maakt een verschil of je ledverlichting gaat gebruiken om bijvoorbeeld de kleuren van je gewas te intensiveren, groei en/of de kwaliteit te verbeteren of om het oogstseizoen te verlengen (doorteelt en/of winterteelt). Die specifieke doelstellingen zijn voor ons het enige uitgangspunt in maken van het ledverlichtingsplan. We werken daarin voor 100% merkonafhankelijk, oftewel we zoeken de beste oplossing bij de vraag. Dit in tegenstelling tot leveranciers en installateurs die vaak met contracten verbonden zijn aan één partij.’’
Praktische werkwijze, stapsgewijze implementatie
Naast de merkonafhankelijkheid onderscheidt Ledgnd zich door een praktische en concrete werkwijze die leidt tot een aankoop met resultaatzekerheid. Na een gedegen inventarisatie van de wensen van de klant draagt Ledgnd zorg voor een verlichtingsplan en voor een led-proefopstelling in de kas. Ramon: ‘‘De resultaten van de proefopstelling monitoren we samen met de kweker en daar waar nodig sturen we bij. Dit kan op gebied van verlichting zijn maar ook op C02-niveau, luchtvochtigheid en voeding. Pas als de resultaten matchen met de doelstellingen, wordt de hele kas voorzien van ledverlichting.’’
LBC-norm met garanties
Daar waar Joris Elstgeest en Matthea Rijneker hun kennis van en netwerk in de glastuinbouw inbrengen, brengen Richard en Ramón van de Vrie kennis van de verlichtingsbranche in. Richard en Ramon zorgen ervoor dat alle led-oplossingen geleverd worden met garantie op de afgegeven LBC-norm. Ramon: ‘‘De LBC-norm vertelt feitelijk hoelang ledverlichting meegaat. Doordat wij alleen led-armaturen leveren met garantie op de LBC-norm kunnen onze klanten de terugverdientijd van hun investering beter berekenen. Of anders gezegd, zij kunnen met zekerheid overstappen op ledverlichting. Daar staan wij voor.’’
Gepubliceerd op: https://www.allesinkaagenbraassem.nl/nieuws/ledgnd-adviseert-en-begeleidt-bij-de-overstap-naar-ledverlichting.html
Nieuwe artikelen

Aftermovie GreenTech 2025
Ledgnd kijkt terug op een succesvolle GreenTech Amsterdam 2025. Tijdens de beurs hebben we weer veel waardevolle gesprekken gevoerd over datagedreven teeltoptimalisatie en de rol van plantfeedback in…

Doorbraak in kasverlichting: realtime spectraal inzicht met nieuwe sensor van Aranet en Ledgnd
Tijdens GreenTech 2025 lanceerden Ledgnd en Aranet gezamenlijk de Light Spectrum Sensor en de integratie daarvan in MyLedgnd. In de studio van Hortibiz gaven Ramon van de Vrie (Ledgnd) en Erik van der…

Ledgnd benoemt medeoprichtster Matthea Rijneker tot CEO
Ledgnd, specialist in datagedreven teeltoptimalisatie voor de glastuinbouw, heeft een nieuwe CEO: medeoprichtster Matthea Rijneker. In haar nieuwe rol gaat zij het bedrijf leiden in de volgende fase v…
Lees verder

Aftermovie GreenTech 2025
Ledgnd kijkt terug op een succesvolle GreenTech Amsterdam 2025. Tijdens de beurs hebben we weer veel waardevolle gesprekken gevoerd over datagedreven teeltoptimalisatie en de rol van plantfeedback in…

Van klimaat naar gewas: waarom plantkunde de sleutel is tot betere teeltbeslissingen
In de kas draait alles om het creëren van de juiste omstandigheden. Licht, temperatuur, CO₂, luchtvochtigheid zijn voorbeelden van factoren die je allemaal meet, regelt en optimaliseert. Traditioneel…

De 3 grootste valkuilen bij het starten met sensoren in de kas (en hoe je ze voorkomt)
Steeds meer glastuinbouwbedrijven zetten sensoren en plantfeedbacksystemen in om data te verzamelen. Een hele logische stap, want meten is weten, en daarbij is data een randvoorwaarde voor wie zijn te…
Benieuwd geworden?
Benieuwd naar wat Ledgnd voor jou kan betekenen? Laat dan je telefoonnummer achter – nemen wij zo snel mogelijk contact met je op voor een vrijblijvend informatie gesprek.