Skip to main content

Integratie & optimalisatie van LED in jouw kas

Je hebt onlangs LED-verlichting laten installeren, en je wilt meer uit je LED-installatie halen. Je gaat de volgende stap maken: het verder integreren en optimaliseren van de juiste belichtingsstrategie. Samen maken we een behapbaar en concreet plan voor je teeltdoelstelling en gaan met MyLedgnd data verzamelen en analyseren.

Het is belangrijk om continu het klimaat in de kas te monitoren, vooral als je net de overstap naar LED hebt gemaakt.
Het monitoren van het kasklimaat doen we door het verzamelen en analyseren van data. We plaatsen sensoren in de kas en kijken hoe het gewas reageert op de LED-verlichting en wat het doet met het kasklimaat.
Om je op weg te helpen, analyseert onze plantfysioloog de eerste keer alle data en maken jullie samen een plan hoe je kunt gaan sturen met de klimaatfactoren om jouw teeltdoelstellingen te realiseren. Dit alles op een praktische en pragmatische manier zodat jij direct aan de slag kunt.

Meer inzicht in je klimaat

Waarom integreren en optimaliseren?

Lichtsturing

Je kunt met LED je licht heel nauwkeurig afstemmen op je gewas. Dit kun je doen door het kleurenspectrum aan te passen gedurende de dag door de wisselende klimaatomstandigheden.

Data praktisch toegepast

Het verzamelen en analyseren van data lijkt vaak complex en lastig toepasbaar in de praktijk. Ledngd helpt je met een praktische en pragmatische aanpak van het verzamelen en analyseren van data uit je kas. Geen lange of uitgebreide wetenschappelijke onderzoeken, maar een aanpak die voor jou als teler werkbaar is.

Support Plantfysioloog

Het verzamelen van data is stap 1, het interpreteren en optimaliseren stap 2. Daarom ga je altijd eerst samen met onze plantfysioloog in kaart brengen wat je exact wilt meten. De plantfysioloog helpt je bij het interpreteren van alle data en welke conclusies je hieruit kunt trekken. Jullie maken samen een behapbaar plan zodat je verder kunt gaan met het optimaliseren van je kasklimaat wat past bij je teeltdoelstelling.

Inzicht met MyLedgnd

Alle data wordt verzameld in MyLedgnd, een softwareoplossing speciaal ontwikkeld voor de glastuinbouw. In MyLedgnd heb je real-time overzicht van hoe jouw klimaatfactoren ervoor staan, zoals temperatuur, vochtigheid, licht en CO2. Je kunt de factoren met elkaar combineren en inzichtelijk maken in verschillende grafieken.

Op maat advies voor integratie en optimalisatie

Bij Ledgnd hebben we diepgewortelde kennis van LED en gewassoorten. Daarom zijn onze LED-specialisten en plantfysiologen de aangewezen personen om jouw vraagstuk omtrent de integratie en optimalisatie van LED te beantwoorden.

Iedere kas is anders en daarom maken we een advies op maat hoe jij je LED-verlichting verder kunt integreren en optimaliseren. Of je nu duurzamer wilt gaan telen, je opbrengst wilt verhogen of de kwaliteit van je gewas wilt verbeteren, samen gaan we aan de slag om jouw teeltdoelstelling te realiseren.

Benieuwd geworden?

Benieuwd naar wat Ledgnd voor jou kan betekenen? Laat dan je telefoonnummer achter en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op voor een vrijblijvend informatie gesprek.