Contact

Start jouw eigen legende en neem contact op met Ledgnd! Oftewel, contact met slechts een partij met één vast aanspreekpunt. Vul ons contactformulier in of bel of whatsapp ons direct en geef ons team groen licht om voor jou aan de slag te gaan.

Contactgegevens

Ledgnd B.V.
Cypresbaan 16
2908 LT Capelle aan den IJssel
Nederland

T +31 (0)113 40 50 39
E info@ledgnd.com

Reg. nr. KvK 76235637

Juridische documenten

Contactformulier

  Maak kennis met ons team

  Operationeel Directeur

  Ramón van de Vrie

  Ramón heeft tijdens zijn afstudeerscriptie een jaar in Hong Kong gewoond om onderzoek te doen naar de behoefte van de teler bij specifieke teelt oplossingen op het gebied van belichten. Dit resulteerde in de opstart van een nieuw bedrijf genaamd Ledgnd.

  ramon@ledgnd.com

  Head of Global Sales

  Jordi van der Meijden

  Jordi is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Ledgnd op zowel korte als lange termijn. Hij was 3 jaar actief in de tomatenteelt en heeft meerdere bedrijven opgericht als jonge ondernemer. Met zijn drive en passie helpt hij mee in de bedrijfsvoering en ontwikkeling van Ledgnd.

  jordi@ledgnd.com
  +31 (0)113 40 50 61

  Financiën

  Petra van de Vrie - Stevense

  Petra is er ervaren F&A manager. Na haar opleiding en werk binnen ABN Amro Zakelijk heeft ze voor Luxexcel en LuxImprove de boekhoudingen en administraties uitgevoerd. Dit doet ze nu ook voor Ledgnd.

  petra@ledgnd.com

  Raad van Advies

  Richard van de Vrie

  Al meer dan 30 jaar is Richard actief in de verlichtingsindustrie en in de 3D printing. Hij richtte Luxexcel op; de winnaar van vele nationale en internationale innovatie prijzen met haar compleet nieuwe 3D printtechnologie, waarmee het nu mogelijk is om brillenglazen te printen. Daarnaast is Richard founder van LuxImprove waar hij werkt met een team van jonge led specialisten die ook merkonafhankelijk opereren in de “normale” verlichting. Met deze kennis kan Ledgnd kwaliteit onderscheiden in verlichting in de glastuinbouw en zo ook merkonafhankelijk het concept van LuxImprove doorzetten in een totaal nieuwe markt.

  richard@ledgnd.com

  Raad van Advies

  Matthea Rijneker

  Matthea beschikt met haar achtergrond in de zakelijke dienstverlening, gecombineerd met internationale ervaring in de horticulture, over een breed commercieel profiel.

  Ze heeft de afgelopen jaren in Kenia gewoond en gewerkt als General Manager Africa voor de locale kantoren van Royal Flora Holland en was daar verder verantwoordelijk voor twee dochterondernemingen in freight forwarding. Samen met haar team lag de focus op het servicen en ondersteunen van internationale kwekers, dit maakt haar een uitstekend gesprekspartner voor de doelgroep van Ledgnd.

  Samen met Joris is zij aandeelhouder van XFNA Uganda en actief met het opzetten van dit landbouwbedrijf.

  matthea@ledgnd.com

  Raad van Advies

  Joris Elstgeest

  Joris is vanaf het begin betrokken geweest bij de opstart van Ledgnd. Hij heeft veel bestuurlijke ervaring en is directeur/eigenaar van Elstgeest Potplanten en aandeelhouder van Dutch Wasabi en XFNA Uganda.

  Daarnaast was Joris ruim 12 jaar lid van de Raad van Commissarissen van Royal Flora Holland en is hij thans bestuurslid van Glastuinbouw Nederland. Eind 2019 is Joris voorzitter geworden van het bestuur en de Raad van Commissarissen van Horticoop Nederland.

  Joris is de afgelopen jaren intensief betrokken geweest bij diverse wetenschappelijke gewas/inhoudsstoffen onderzoeken in samenwerking met de WUR. Zijn ervaring en diepgaande kennis op het gebied van telen helpt Ledgnd in het creëren van een passende oplossing voor iedere situatie.

  joris@ledgnd.com

  Wetenschappelijk Onderzoeker

  Fokke Buwalda

  Als Wetenschappelijk Onderzoeker is Fokke Buwalda zijn carrière gestart. Eerst bij PPO en later bij Wageningen UR Glastuinbouw. Om inzicht te verkrijgen in het gewas als systeem heeft hij dynamische simulatiemodellen ontwikkeld. De toepassing van die simulatiemodellen in de praktijk, vielen echter tegen. Eind 2013 is hij B-Mex B.V. gestart om zich volledig te kunnen inzetten voor het ontwikkelen van online adviesdiensten om die waardevolle kennis praktisch bruikbaar te maken voor ondernemers in de tuinbouw. Met Wageningen UR is een samenwerkingscontract gesloten, waardoor B-Mex toegang houdt tot de laatste stand van de wetenschap. Fokke houdt zich binnen Ledgnd bezig met het portaal voor gewasregistraties genaamd My Ledgnd. In dit portaal kunnen telers de resultaten van led op het gewas monitoren en analyseren. Fokke zijn ervaring en expertise op verschillende gewassen is enorm van waarde bij het realiseren van succesvolle led-projecten.
  Biosystems Engineer

  Peter van Beveren

  Peter studeerde Agrotechnologie (Biosystems Engineering) aan de Wageningen University. Sinds 2011 werkt hij aan een promotieonderzoek over energiemanagement in de glastuinbouw en sinds september 2020 ook aan de My Ledgnd portaal. Hierbij spelen het modelleren van kasklimaat en optimalisatie een belangrijke rol. Sinds 2015 werkt Peter bij B-Mex en is sinds 2017 mede-eigenaar van B-Mex. Bij Ledgnd werkt Peter aan het ontwikkelen van nieuwe applicaties en het continu verbeteren van het bestaande portaal. In dit portaal kunnen telers de resultaten van led op het gewas monitoren en analyseren. Peter ondersteunt telers om succesvol over te laten gaan op led oplossingen. Peter zijn kennis over energiemanagement en klimaat in de kas zijn in dit traject van groot belang.
  Plant Wetenschapper

  Jeroen Boonekamp

  Jeroen studeerde Plantenwetenschappen aan de Wageningen University. Tijdens zijn studie heeft hij zich gespecialiseerd in het modelleren van de effecten van kasklimaat op plantengroei. Na zijn studie is Jeroen als praktijkonderzoeker aan de slag gegaan. Al snel kwam hij tot de conclusie dat er naar zijn mening te weinig met modellen gedaan wordt in de teelt. Sinds 2020 werkt hij daarom voor B-Mex om gewasmodellen te implementeren in de dagelijkse teeltsturing onder andere binnen het portaal van Ledgnd. In dit portaal kunnen telers de resultaten van led op het gewas monitoren en analyseren. Jeroen gaat telers ondersteunen om succesvol over te laten gaan op led oplossingen. Hier speelt Jeroen zijn kennis over de implementaties van de modellen een grote rol bij.
  Subsidie Adviseur

  Pieter Rem

  Subsidie Adviseur

  Maurice van der Hulst

  Stagiair Finance & Control

  Christiaan Auwerda

  Maak kennis met Christiaan Auwerda, student Finance & Control aan de Hogeschool Rotterdam. Christiaan krijgt binnen het team de kans om zich te ontwikkelen en te specificeren in waar hij goed in is. Na zijn vooronderzoek in de markt mag hij gewas specifiek een led proef leiden en het team van Ledgnd ondersteunen in haar adviserende werkzaamheden richting telers.