Skip to main content

Over ons

Diepgewortelde kennis van gewassen en een verhelderende visie op led-verlichting. Wij verlichten het werk van telers.

Ledgnd: Led-verlichting voor kassen

Hét bedrijf dat lichtoplossingen zoekt voor verschillende planten. Ieder gewas heeft immers iets anders nodig om optimaal te kunnen groeien. Onze deskundigheid op alle twee de gebieden maakt ons een unieke speler met een uitgebreid netwerk in de glastuinbouw-branche.

We grow light. You grow crops.

Waarom led-verlichting in de glastuinbouw?

Dat de glastuinbouw vooroploopt op het gebied van duurzaamheid, moge duidelijk zijn. De gehele trend en tendens is dan ook dat alle kwekers overgaan op een energieneutrale situatie. Daarin vormt led-verlichting in de kas een belangrijke factor. De telers die durven te innoveren op dit gebied, dát zijn de Ledgnds.

Ben jij benieuwd hoe je mee kunt bewegen in deze wereldwijde trend van duurzaamheid? Schakel Ledgnd in als volwaardig gesprekspartner met technische knowhow over led-verlichting in de tuinbouw.

Optimaal licht voor planten en gewassen

Wat wil jij realiseren met je gewas? En wat is je toekomstdroom als kweker? Ledgnd kijkt verder dan het licht en denkt mee om jouw bedrijfsdoelstellingen te bereiken. Zo vormen wij een adviserende partner voor jou als teler. Immers zijn we zelf teler én hebben we de kennis over groeilicht voor planten. Een grondig onderzoek resulteert in een advies rondom kasverlichting waarop je kunt bouwen.

Oorsprong

Waar Matthea Rijneker zich met Potplanten richtte op voorlopers in de glastuinbouw, specialiseert Richard van de Vrie van Luximprove zich in professionele led-verlichting op basis van een gedegen lichtscan en -plan. Ramón van de Vrie greep de kans om met een combinatie van beiden zijn passie achterna te gaan. Als Horticulture Lighting Researcher maakte hij met zijn onderzoek de koppeling tussen beide werelden. En zo zag Ledgnd het levenslicht.

Maak kennis met ons team

Directeur

Ramón van de Vrie

Ramón rolde al van jongs af aan in de LED verlichting. Nadat hij afstudeerde op een onderzoek naar de behoeftes van telers bij teelt specifieke oplossingen op het gebied van LED verlichting stond hij enkele jaren geleden aan de basis van het ontstaan van Ledgnd. Met de kennis en ervaring in de LED verlichting is hij op zijn plek als procesbewaker bij Ledgnd.

ramon@ledgnd.com

Hoofd Project Management

Jordi van der Meijden

Jordi is verantwoordelijk voor het verloop van de projecten van Ledgnd. Hij was 3 jaar actief in de tomatenteelt en heeft meerdere bedrijven opgericht als jonge ondernemer. Met zijn drive en passie helpt hij mee om de projecten tot een goed einde te brengen.

jordi@ledgnd.com
+31 (0)113 40 50 61

Hoofd Verkoop en Business Development

Maarten van Bemmel

Maarten heeft jarenlange ervaring in de zakelijke dienstverlening en weet daarmee goed de behoeften van de klant bloot te leggen. Als gesprekspartner op niveau probeert hij altijd van toegevoegde waarde te zijn. Maarten is binnen Ledgnd verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van MyLedgnd.

maarten@ledgnd.com
+31 (0)113 40 50 61

Project Manager

Mark Moesker

Business Developer

Niels Suijkerbuijk

Niels houdt zich bezig met het tot stand brengen van nieuwe klantrelaties en het vertalen van de sales strategie naar concrete acties. Hij monitort de ontwikkeling en uitvoering van effectieve, strategische verkoopplannen en verzorgt verkoop- en marktanalyses door het monitoren van trends.

Met een vers HBO-diploma op zak, ervaring met LED door een baan bij LED specialist LuxImprove en een succesvol afgeronde afstudeerstage bij Ledgnd, is Niels een goede gesprekspartner voor de klant om zo de behoefte van de klant te achterhalen.

Plant Fysioloog

Thijmen Calis

Subsidie Adviseur

Maurice van der Hulst

Subsidie Adviseur

Pieter Rem

Raad van Advies

Richard van de Vrie

Al meer dan 30 jaar is Richard actief in de verlichtingsindustrie en in de 3D printing. Hij richtte Luxexcel op; de winnaar van vele nationale en internationale innovatieprijzen met haar compleet nieuwe 3D printtechnologie, waarmee het nu mogelijk is om brillenglazen te printen. Daarnaast is Richard founder van LuxImprove waar hij werkt met een team van jonge led-specialisten die ook merkonafhankelijk opereren in de “normale” verlichting. Met deze kennis kan Ledgnd kwaliteit onderscheiden in verlichting in de glastuinbouw en zo ook merkonafhankelijk het concept van LuxImprove doorzetten in een totaal nieuwe markt.

richard@ledgnd.com

Raad van Advies

Matthea Rijneker

Finance

Petra van de Vrie - Stevense

Marketing

Jorn Boone

Jorn is gespecialiseerd in online marketing & SEO optimalisatie. Hij gaat met zijn vaardigheden als content creator aan de slag met klantverhalen, leuke online acties en interessante artikelen.

Onze partners

Geïnteresseerd in Ledgnd? Lees meer over onze werkwijze

Open chat
Hallo! Stuur ons een bericht via WhatsApp om snel in contact te komen met één van onze specialisten.