Skip to main content

Wij verlichten het werk van telers

Een verhelderende visie op LED-verlichting en diepgewortelde kennis van gewassen. Wij zijn een jong bedrijf met een passie voor licht en de glastuinbouw. We zoeken samen naar lichtoplossingen en helpen telers hun teeltstrategieën te verbeteren om hun teeltdoestellingen te halen. Of het nu gaat om het verbeteren van de gewaskwaliteit of het besparen van kosten, we vinden altijd een geschikte oplossing. Ieder gewas heeft immers iets anders nodig om optimaal te kunnen groeien. Hoe we dit doen? Door onze specialisten nauw samen te laten werken met telers en door het gebruik van kasdata.

Onze deskundigheid op alle twee de gebieden, LED en gewas, maakt ons een unieke speler in de markt.

Hier staan wij voor - altijd

Merkonafhankelijk

Als merkonafhankelijk adviseur zijn we niet gebonden aan afspraken met leveranciers. We zijn altijd de rechterhand van de teler.

Praktisch en Pragmatisch

Bij Ledgnd geen lange wetenschappelijke onderzoeken, maar direct aan de slag met praktisch en pragmatisch onderzoek in (een deel) van je eigen kas.

Deskundig

Onze verhelderende visie op licht en onze diepgewortelde kennis van de glastuinbouw maakt Ledgnd een deskundige sparringpartner.

Anders & Uniek

En…. We zijn ook gewoon anders en uniek. Door onze merkonafhankelijke en praktische aanpak doen we het anders en zijn daarmee de eerste partij in de markt die telers een complete oplossing biedt.

Hoe wij te werk gaan

Lichtadvies

Overweeg je de overstap naar LED-verlichting? Met ons lichtadvies kom je na een grondige inventarisatie te weten wat de geschatte kosten zullen zijn en welk spectrum jouw gewas nodig heeft. Door middel van de bestekopmaak en energiecalculatie ontdek je direct of de beoogde LED-installatie rendabel is

Lees meer

Proefopstelling

De proefopstelling is een optie als je meer zekerheid wilt. We testen hoe jouw gewas en klimaat reageren op de nieuwe LED-installatie.

Lees meer

Subsidieadvies

Je gaat investeren in LED-verlichting en wilt dit fiscaal zo voordelig mogelijk doen. Wij ondersteunen je met beschikbare financiële oplossingen, zoals subsidieadvies.

Lees meer

Aankoopbegeleiding

Je hebt de keuze gemaakt om over te stappen op LED, en de onderhandelingen met LED-leveranciers gaan van start. Tijdens het aankooptraject zijn wij jouw rechterhand, en samen zorgen we ervoor dat we de beste deal op tafel krijgen.

Lees meer

MyLedgnd

In MyLedgnd verzamelen we data over het gewas en klimaat. Samen met onze plantfysiologen kijken we hoe jouw teeltstrategie aangepast kan worden om optimaal gebruik te maken van de nieuwe LED-installatie.

Lees meer

Passie die schittert

Iedereen die bij Ledgnd werkt heeft wel een connectie met licht of de glastuinbouw, en dat zie je terug in onze gezamenlijk en persoonlijke passies.

We zijn een jong en ambitieus team met grote dromen. Deze dromen hebben we omgezet in doelen en zijn vastbesloten deze samen te behalen.

Ramón van de Vrie

Directeur

Ramón van de Vrie

Jordi van der Meijden

Projectmanager

Jordi van der Meijden

Maarten van Bemmel

Product Owner MyLedgnd

Maarten van Bemmel

Joris Elstgeest

Business Developer

Joris Elstgeest

Matthea Rijneker

HR

Matthea Rijneker

Niels Suijkerbuijk

Inside Sales

Niels Suijkerbuijk

Thijmen Calis

Plantfysioloog/MyLedgnd

Thijmen Calis

Ilona Verveer

Marketing manager

Ilona Verveer

Naomi Visser

Projectmanager

Naomi Visser

Ruben Kloet

Stagiair Inside Sales

Ruben Kloet
Ontmoet ons hele team

Onze Missie

Het is onze missie om het wereldwijde voedselprobleem op te lossen door met minder land, minder water en minder energie, duurzame producten te telen.

Onze Visie

Wij willen telers wereldwijd ondersteunen bij het optimaal gebruik maken van innovaties en duurzame technieken.

Dit doen wij middels het verzamelen en analyseren van data, het ontwikkelen van tools en modellen en het adviseren vanuit onze eigen software, MyLedgnd.

Ontdek MyLedgnd

Met MyLedgnd optimaliseer je jouw teeltstrategie op basis van real-time data. Je combineert en visualiseert verschillende soorten kasdata in grafieken waardoor je data gestuurd kunt gaan telen.

Naar MyLedgnd

Hoe het allemaal begon

Waar Matthea Rijneker zich met Potplanten richtte op voorlopers in de glastuinbouw, specialiseert Richard van de Vrie van Luximprove zich in professionele led-verlichting op basis van een gedegen lichtscan en -plan. Ramón van de Vrie greep de kans om met een combinatie van beiden zijn passie achterna te gaan. Als Horticulture Lighting Researcher maakte hij met zijn onderzoek de koppeling tussen beide werelden. En zo zag Ledgnd het levenslicht.

2018

Onderzoek naar groeilicht en lichtbehoeftes

Toen Ramón in 2018 bezig was met zijn minor aan The Hang Seng Universiteit in Hong Kong, raakte hij in gesprek met Teddy Y. M. Lo over de glastuinbouw in Nederland. Naar aanleiding van deze gesprekken begon Ramón met het onderzoeken van groeilicht en lichtbehoeftes van telers. Tijdens deze onderzoeken ontstond het zaadje van Ledgnd: Telers bleken wereldwijd behoefte te hebben aan merkonafhankelijke ondersteuning bij de aankoop, integratie en optimalisatie van LED verlichting.

2019

Oprichting Ledgnd

Na een interview over de stage van Ramón in Hong Kong in Groentennieuws.nl, kwam Ramón in contact met Joris Elstgeest en Matthea Rijneker. Zij zagen ook de toegevoegde waarde van een merkonafhankelijk adviesbureau voor LED verlichting in de glastuinbouw. Uiteindelijk leidde gesprekken met Joris en Matthea tot de start van Ledgnd in oktober 2019.

2020

MyLedgnd

Een half jaar later voegde Jordi van der Meijden zich bij Ledgnd om samen met Ramón de kar te trekken. Samen met B-Mex werden de eerste stappen gemaakt voor een online portaal waar telers toegang konden krijgen in al hun kasdata. MyLedgnd is eigenlijk ontstaan vanuit een irritatie. Iedere sensorfabrikant had een eigen platform, telers moesten met al deze verschillenden platformen werken. MyLedgnd integreert alle sensoren in één platform waardoor de teler nog maar één platform nodig heeft; MyLedgnd.

2021

Verhuizing & Maarten

De eerste jaren was Ledgnd gevestigd in Kruiningen, Zeeland, maar al snel was er behoefte om een kantoor dichterbij de klanten te hebben. Daarom verhuisden we in januari 2021 naar Capelle aan den IJssel.

MyLedgnd werd steeds belangrijker, daarom voegde Maarten zich in de zomer bij het team om de doorontwikkeling van MyLedgnd te begeleiden

2022

Partnerships & HDP

2022 was het jaar wat o.a. in het teken stond van partnering. We sloten met verschillende partijen partnerships zoals Vattenfal, PPG, Inventeers en diverse sensorfabrikanten. Samen met Inventeers hebben we het Horticulure Data Protocol ontwikkeld om een standaard data protocol voor de glastuinbouw te ontwikkelen.

2023

Internationalisering & wederom uitbreiding van bedrijfsruimte

In 2023 maakte Ledgnd weer een flinke groeispurt, de start-up veranderde in een ambitieuze scale-up. Het personeelsbestand verdubbelde zich en daarbij groeide we letterlijk uit ons jasje en werd de zoektocht naar een nieuw kantoor gestart. We deden wel vaker projecten in het buitenland en dit jaar besloten we meer internationale vraagstukken en projecten op te pakken.

Onze klanten

Benieuwd geworden?

Benieuwd naar wat Ledgnd voor jou kan betekenen? Laat dan je telefoonnummer achter en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op voor een vrijblijvend informatie gesprek.