Skip to main content

Onafhankelijk lichtadvies

Steeds meer kassen gaan over op LED. Je vraagt jezelf af of LED-verlichting ook rendabel kan zijn voor jouw kas. Ledgnd geeft je inzicht of de investering in LED ook voor jou rendabel is.

Ga direct naar: 

Proefopstelling

Tijdens het lichtadvies kijken we naar wat er nodig is om de overstap naar LED-verlichting te maken. We maken een inventarisatie van de huidige situatie en kijken welke LED-armaturen het beste passen in jouw kas. We doen dit vanuit een merkonafhankelijke positie.

We leveren een lichtadvies waarin staat welke kleuren LED’s en LED-lampen het beste passen bij je gewas en wat de verwachte terugverdientijd is. We geven op basis van recente marktprijzen een inschatting van wat de LED-installatie gaat kosten en of er nog andere zaken zijn waar je rekening mee moet houden.

Aan de hand van de energiecalculatie en het verwachte teeltresultaat kunnen we de ROI uitrekenen. Met deze gegevens kijken we ook voor welke financieringsmogelijkheden je in aanmerking komt.

"Een goed begin is het halve werk"

Hoe lichtadvies je verder helpt

Inventarisatie

Ten grondslag aan het lichtadvies ligt de inventarisatie. We brengen de huidige situatie van je kas in kaart en geven advies over wat nodig is om de overstap naar LED te maken.

Energiebesparing

Met de overstap naar LED ga je ook energie besparen. We berekenen wat de verwachte energiebesparing is voor de komende jaren.

Voorselectie LED-leveranciers

Na het lichtadvies weet je wat de beoogde nieuwe LED-installatie gaat kosten. We maken een voorselectie van de lichtleveranciers die LED-armaturen aanbieden met een spectrum geschikt voor jouw gewas.

Bestekopmaak

Als blijkt dat je kas en je gewas geschikt zijn om de overstap naar LED te maken, hebben we al een bestekopmaak waarmee je het aankooptraject kunt beginnen. We helpen je graag verder met onze aankoopbegeleiding.

Proefopstelling voor meer zekerheid

We stellen het lichtadviesrapport zo zorgvuldig mogelijk op en kijken hoe vergelijkbare gewassen bij eerdere LED-proeven hebben gereageerd. Wil je nu exact weten hoe je gewas gaat reageren op LED? Dan kunnen we in je kas een proefopstelling maken.

Tijdens een proefopstelling hangen we in een deel van je kas LED-verlichting en plaatsen we sensoren. We kunnen dan aan de hand van de data heel nauwkeurig in kaart brengen wat voor effect LED heeft op jouw gewas.

Benieuwd geworden?

Benieuwd naar wat Ledgnd voor jou kan betekenen? Laat dan je telefoonnummer achter – nemen wij zo snel mogelijk contact met je op voor een vrijblijvend informatie gesprek.