Skip to main content
Nieuws

Vattenfall en Ledgnd schudden elkaar de hand voor de verduurzaming in de glastuinbouw.

Merkonafhankelijk lichtadviesbureau Ledgnd is door energieleverancier Vattenfall geselecteerd als officiële partner om haar klanten in de horticulture te helpen verduurzamen door middel van LED toepassingen. Ledgnd ondersteunt de teler in de juiste lampkeuze en ook met de integratie en optimalisatie in de kas. Dit doet Ledgnd aan de hand van haar MyLedgnd portaal dat gezamenlijk met oud-WUR wetenschappers van B-Mex is ontwikkeld. In MyLedgnd heeft de teler direct inzicht in het klimaat en kan hierdoor bijsturen waar nodig. Ledgnd staat echt naast de teler in de transitie naar LED.

Ramón van de Vrie, Operationeel Directeur bij Ledgnd geeft aan:

Wij zijn erg blij met deze samenwerking! Met een mooi doel voor ogen gaan wij wekelijks met het Agri-team van Vattenfall samenzitten om telers te ondersteunen in de transitie naar LED. Er is namelijk nog veel mogelijk in de verduurzaming van de assimilatielampen. Door middel van onze kennis en ervaring kunnen wij de teler ondersteunen in een bedrijfsspecifieke belichtingsoplossing met resultaat. Samen hopen wij dan ook grote stappen te maken in de horticulture sector.

Het klantvoordeelprogramma

In het klantvoordeelprogramma biedt Ledgnd de klanten van Vattenfall een korting op het lichtadvies en het MyLedgnd portaal. In dit portaal zijn de lichtplannen en garanties van lichtleveranciers in te lezen. Verder kunnen wij in MyLedgnd een bedrijfs- of zelfs een persoonsspecifiek dashboard ontwerpen waarin sensordata en tellingen in grafieken wordt weergeven. Aan de hand van deze data ondersteunt Ledgnd haar klanten bij de armatuur- en spectrumkeuze, integratie en optimalisatie van de assimilatiebelichting. 

Missie

Fossielvrij leven binnen één generatie, dat is de doelstelling van Vattenfall. ‘’Om de bekende Son-T’s, oftewel de HPS armaturen, door LED te vervangen kan de teler flink besparen”, aldus Marloes Westgeest van het Vattenfall Agri team. Nederland heeft heel wat hectare belichtte kassen met HPS, het partnerschap met Ledgnd kan dan ook een significante bijdrage leveren in het bereiken van ons doel. ’’ Wij zijn daarom heel blij met het partnerschap om de Vattenfall klanten te ondersteunen middels de service en ervaring van Ledgnd.

Benieuwd geworden?

Benieuwd naar wat Ledgnd voor jou kan betekenen? Laat dan je telefoonnummer achter – nemen wij zo snel mogelijk contact met je op voor een vrijblijvend informatie gesprek.