Skip to main content
Nieuws

Decorumleden komen samen voor kennissessie ‘’LED in de kas’’ bij Together2Grow

Decorum heeft afgelopen donderdag in samenwerking met Ledgnd de kennisbijeenkomst ‘’LED in de kas” georganiseerd. Deze bijeenkomst vond plaats in de productiehal van Decorum kweker en klant van Ledgnd, Together2Grow. Tijdens deze bijeenkomst zijn er verschillende interessante sprekers aan bod gekomen, waaronder gastsprekers van Phenovation en B-Mex. Er is gesproken over de verschillen in LED armaturen, hoe je kritisch moet blijven bij het beoordelen van de lichtplannen, de beschikbare subsidies op LED, maar ook over de integratie en optimalisatie van LED in de kas.

Stef de Jong, Manager Verenigingszaken en vanuit Decorum betrokken bij de organisatie, geeft aan dat ‘’door de samenwerking met Ledgnd de Decorumleden een onafhankelijk advies krijgen en wij dit als vereniging erg belangrijk voor onze leden vinden. Tijdens de sessie konden onze leden interactief met experts uit de markt in gesprek gaan. Dit is heel nuttig en waardevol voor de kwekers die overwegen LED aan te schaffen. Aan de hoge opkomst te zien, blijkt wel dat LED belichting ‘hot’ is in de sierteelt.”

Tijdens deze bijeenkomst zijn er verschillende interessante sprekers aan bod gekomen

In de sessie met de experts van Ledgnd, Phenovation en B-mex zijn onderwerpen aan bod gekomen die bij de meeste telers spelen. Denk dan bijvoorbeeld aan het aankoopproces van een LED armatuur, maar ook hoe je de integratie in de kas succesvol laat verlopen. Daarnaast is de optimalisatie van je installatie van belang, waar weer verschillende mogelijkheden voor zijn. Hoe ga je hier als teler nou mee om? Aan de hand van slimme sensoren en het MyLedgnd platform krijgt de teler ondersteuning bij deze integratie en optimalisatie. Ledgnd staat in dit gehele proces naast de teler als trusted advisor. Alle adviezen zijn gebaseerd op data en actueel onderzoek. Zo kunnen ze bijvoorbeeld antwoord geven op de vraag welke efficiency bedrijfseconomisch gezien de beste keuze is, maar ook adviseren over garanties en dimmogelijkheden.

Stef de Jong (Decorum) in gesprek met Maarten van Bemmel (Ledgnd)

Er zijn eindeloze mogelijkheden met LED, maar de benodigde investering is ook fors. Dit maakt het lastig om te bepalen waar je als teler nou goed aan doet. Je wilt immers geen kat in de zak kopen. Om deze reden geeft Ledgnd merkonafhankelijk advies om antwoorden te bieden op deze vraagstukken. Wanneer de installatie verzorgd is denkt Ledgnd ook mee in de optimalisatie van de LED installatie. Samen met B-Mex is het MyLedgnd portaal ontwikkeld, waar in gebruiksvriendelijke dashboards je kasklimaat wordt weergegeven. In de nabije toekomst is het vanuit MyLedgnd zelfs mogelijk om dimadviezen aan de klimaatcomputers aan te bieden‘’ aldus Operationeel Directeur Ramón van de Vrie.

De LED armaturen worden steeds efficiënter en daarnaast volgen de LED ontwikkelingen elkaar hard op

Ook is Ledgnd tijdens de bijeenkomst in gesprek gegaan met Fedor van Veen van Together2grow. Voor één van de locaties hebben zij lichtadvies ingewonnen bij Ledgnd. ‘’De LED armaturen worden steeds efficiënter en daarnaast volgen de LED ontwikkelingen elkaar hard op, dit zorgt voor nog meer onduidelijkheid en loop je het risico door de bomen het bos niet meer te zien. Met LED wil ik een toekomstgerichte aankoop doen en daarom heb ik gekozen voor Ledgnd als mijn adviseur.‘’

“Het is mooi om te zien dat Decorum haar telers alle handvatten wil bieden om de juiste keuzes te maken voor de toekomst. Decorum straalt kwaliteit en duurzaamheid uit en wil haar positie door zulke kennisbijeenkomsten verstevigen. De Decorum kennisbijeenkomst ‘’LED in de kas’’ heeft ons als teler zeker nieuwe inzichten gegeven’’, aldus Fedor van Veen.

Sprekers B-Mex, Phenovation en Ledgnd

Benieuwd geworden?

Benieuwd naar wat Ledgnd voor jou kan betekenen? Laat dan je telefoonnummer achter – nemen wij zo snel mogelijk contact met je op voor een vrijblijvend informatie gesprek.