Skip to main content
Nieuws

Ledgnd en PPG schudden de hand op een vruchtbare samenwerking

De Nederlandse glastuinbouw maakt een enorme groei door, maar ook in het buitenland vinden interessante ontwikkelingen plaats. Daarnaast hebben de telers daar ook te kampen met hoge energieprijzen. Eén van die landen buiten Europa is het Verenigd Koninkrijk. Om de telers in het buitenland te kunnen ondersteunen bij de realisatie en installatie van LED verlichting gaat Ledgnd de internationale samenwerking aan met het Britse bedrijf Powerplus Group.

PPG (Powerplus Group) is een specialist in het Verenigd Koninkrijk op het gebied van de installatie van ledverlichting in de glastuinbouw en andere sectoren. Zij nemen door de uitbreiding naar tuinbouw het voortouw in het opschalen van de Britse plantproductie. In het verenigd Koninkrijk is er sinds de Brexit een probleem door gestegen prijzen voor geïmporteerd voedsel. De Britse regering wil dit probleem oplossen door meer te produceren. Dit moet gerealiseerd worden door meer jaarrond productie van de telers en meer boeren die overstappen van agricultuur naar de glastuinbouw. Daar zijn dan ook subsidies voor klaargemaakt, met als doel dat de Britse tuinbouw naar een hoger niveau te tillen en de productie op te schalen. PPG gaat met telers het gesprek aan, informeren de telers op elektrotechnisch vlak, over de mogelijkheden om van de buitenlucht naar de kas te gaan, ze verzorgen de elektrotechnische plannen en installatie van de LED verlichting.

Logische stap

Door de uitgebreide kennis op het elektrotechnische vlak van PPG was het voor Ledgnd een logische stap om de samenwerking aan te gaan. Zo gaat Ledgnd de klanten van PPG ondersteunen op teelt technisch vlak. Hierbij kun je denken aan het spectrum, intensiteit en de integratie van de verlichting in de kas. Verder gaan ex-wetenschappers van de universiteit van Wageningen het gesprek aan met de telers om de teelt onder LED verlichting te bespreken. Deze kennis vanuit Ledgnd geeft de telers en goede data interpretatie en zorgt ervoor dat de telers duidelijke plantmodellen te zien krijgen met prognoses voor het teeltresultaat.

‘’De combinatie van de elektrotechnische kennis van PPG en de teelt technische kennis van Ledgnd biedt telers in het Verenigd Koninkrijk de mogelijkheid om ondersteund te worden door twee bedrijven die samen optimaal maatwerk kunnen leveren voor elke situatie en tot de beste LED-keuze kunnen komen met resultaat voor de teler.’’ Aldus Ramón van de Vrie, directeur Ledgnd.

In de toekomst zal PPG ook buiten het Verenigd Koninkrijk met Ledgnd de samenwerking aan gaan om voor de telers elektrotechnische plannen te maken die matchen met de kas en plantbehoeften.

Ben je benieuwd of Ledgnd jou kan helpen met de transitie naar LED verlichting? Neem dan contact met ons op!

Benieuwd geworden?

Benieuwd naar wat Ledgnd voor jou kan betekenen? Laat dan je telefoonnummer achter – nemen wij zo snel mogelijk contact met je op voor een vrijblijvend informatie gesprek.