Skip to main content
Nieuws

Ledgnd 2,5 jaar | Tijd om even terug te blikken

Ledgnd bestaat 2,5 jaar! Al sinds eind 2019 zijn we volop bezig met het helpen van telers om de transitie te maken naar LED. Er zijn de afgelopen jaren veel ontwikkelingen geweest bij Ledgnd. Afgelopen maandag heeft onze directeur Ramón van de Vrie hier al een gave post over gedeeld op LinkedIn. Graag kijken we op onze website ook nog eens terug op de afgelopen 2,5 jaar. Waar zijn we begonnen en welke mijlpalen hebben we met elkaar al weten te bereiken?

Begin van het Ledgnd-avontuur in Hong Kong

Toen Ramón in 2019 bezig was met zijn minor aan The Hang Seng Universiteit in Hong Kong, raakte hij in gesprek met Teddy Y. M. Lo over de glastuinbouw in Nederland. Naar aanleiding van deze gesprekken begon Ramón in 2020 met het onderzoeken van groeilicht en lichtbehoeftes van telers. Tijdens dit onderzoek ontstond het zaadje van Ledgnd: Telers bleken wereldwijd behoefte te hebben aan merkonafhankelijke ondersteuning bij de aankoop, integratie en optimalisatie van LED verlichting.

Geboorte van Ledgnd in 2020

brainstorm ledgnd met b-mex

Na een interview over de stage van Ramón in Hong Kong in Groentennieuws.nl, kwam Ramón in contact met Joris Elstgeest en Matthea Rijneker. Zij zagen ook de toegevoegde waarde van een merkonafhankelijk adviesbureau voor LED verlichting in de glastuinbouw. Uiteindelijk leidde gesprekken met Joris en Matthea tot de start van Ledgnd in oktober 2020.

Een half jaar later voegde Jordi van der Meijden zich bij Ledgnd om samen met Ramón de kar te trekken. Later voegde B-Mex, een innovatief bedrijf van Fokke Buwalda en Peter van Beveren, zich bij ons om het ‘MyLedgnd-potaal’ op te zetten.

Ledgnd’s eerste adviestrajecten

De eerste klanten kregen vertrouwen in Ledgnd en we konden van start gaan met onze eerste adviestrajecten. Stef de Jong, Business Developer van Decorum, had voorgesteld om een kennisbijeenkomst over LED te houden. Hoewel we deze door corona 1,5 jaar hebben moeten uitstellen, heeft deze oktober vorig jaar toch plaatsgevonden. We gingen verder samenwerkingen aan met mooie bedrijven: Viscon Group, Inventeers Research & Development B.V., Vattenfall Dynova Innovatieadvies B.V., Powerplus Group en PhenoVation B.V.

kennisbijeenkomst led ledgnd

2022: Waar staan we nu?

Nadat Maarten van Bemmel ons in de zomer van 2021 kwam ondersteunen, is Ledgnd met een grote snelheid gegroeid. Afgelopen half jaar hebben al 46 projecten voor begeleiding van Ledgnd gekozen. Daar zijn wij als Ledgnd natuurlijk enorm trots op! Graag willen wij al onze klanten en partners bedanken voor het vertrouwen in ons bedrijf.

Op naar nog vele jaren vruchtbare samenwerking!

Benieuwd geworden?

Benieuwd naar wat Ledgnd voor jou kan betekenen? Laat dan je telefoonnummer achter – nemen wij zo snel mogelijk contact met je op voor een vrijblijvend informatie gesprek.