Skip to main content

Het meetbaar maken van teeltresultaten met het doel om resultaatzekerheid te creëren bij de overstap op LED. Dat is het uitgangspunt van de nieuwe samenwerking tussen Ledgnd en B-Mex. “Door structureel gewasresultaten te registreren in onze portal, kan het effect van LED gemeten worden en kan de meerwaarde hiervan uitgerekend worden door de modellen die B-Mex heeft ontwikkeld.“ Vertelt Ramon van de Vrie van Ledgnd.

De kracht van samenwerken

Ledgnd ondersteunt telers bij het maken van een succesvolle transitie naar LED. Ledgnd kijkt vanuit een merkonafhankelijke positie welke belichting het beste aansluit op de behoefte van de teler en zijn gewas. In de nieuwe portal MyLedgnd.com kan de teler nagaan of de LED-installatie voldoet aan de specificaties en of de verwachte meeropbrengst wordt gerealiseerd. “Door de samenwerking met B-Mex kunnen wij waarborgen dat ons advies op basis van wetenschappelijke kennis wordt gegeven. Ledgnd kan inzicht geven in de Return On Investment van de belichting. Samen met u behalen we resultaatzekerheid op uw LED-investering.”

B-Mex is gespecialiseerd in het ontsluiten van rekenmodellen voor de Glastuinbouw. Oprichter Fokke Buwalda: “Het bouwen van rekenmodellen is een slimme manier om wetenschappelijke kennis te koppelen aan actuele gegevens van bedrijven. Hierdoor ontstaat een waardevol stuk gereedschap waarmee telers ‘op de werkvloer’ inzicht krijgen in de prestaties van het gewas. Dit is van zeer groot belang voor telers die de transitie gaan maken naar LED.”

In veel kassen wordt nog steeds gebruik gemaakt van de SON-T (HPS) lamp. Deze lamp geeft standaard veel stralingswarmte af en bij de transitie naar LED is deze stralingswarmte er niet. Om het gewenste resultaat te behalen met LED zal een teler zijn teeltwijze moeten aanpassen. Door de samenwerking met B-Mex, kan Ledgnd de teler ondersteunen om in deze testperiode om gewenste resultaten te behalen. De eerste bedrijven hebben zich aangemeld en kunnen het portal al gebruiken.

Primeur van My Ledgnd

Telers die in de toekomst willen gaan testen met LED, kunnen ook al gebruik maken van de nieuwe portal. “Door nu al te beginnen met registreren, bouw je een goede referentie op om straks de effecten van LED-belichting aan af te kunnen meten.” Aldus Ramon.

Voorkom in de toekomst een wachtrij voor My Ledgnd en meld u alvast aan: https://forms.gle/kYX5mrvnvzrAJiw6A

Meer informatie over Ledgnd: https://ledgnd.com/

Meer informatie over B-Mex: https://b-mex.nl/

jordi

Author jordi

More posts by jordi
Open chat
Hallo! Stuur ons een bericht via WhatsApp om snel in contact te komen met één van onze specialisten.