Skip to main content
Nieuws, Subsidie en regelgeving

Uitbreiding EHG subsidieregeling met LED-belichting

Dit artikel gaat over de EHG subsidieregeling van 2021. Sinds 2022 zijn er nieuwe regels en voorwaarden aan de EHG regeling toegevoegd. Lees hier meer.

Vanaf 18 juni is de EHG subsidieregeling uitgebreid voor investeringen in:

  1. De vervanging van alle aanwezige SON-T belichting door LED belichting in bestaande kassen of;
  2. Installatie van LED-belichting in nieuwbouwkassen en onbelichte kassen. 

Hierbij gelden de volgende voorwaarden voor LED:

  • het totale geïnstalleerd vermogen aan LED-belichting in een kas na installatie van de investering, mag niet meer zijn dan 80% van het vermogen van SON-T voor het gewas. Dit is afhankelijk van het gewastype.*
  • de specifieke lichtstroom ≥ 2,50 micromol fotonen per seconde per Watt;
  • waarvan het spectrum niet meer dan 10% licht met een golflengte van 400–500 nm bevat en meer dan 5% licht met een golflengte van 500–600 nm bevat;
  • de installatie van de vervanging van alle aanwezige SON-T belichting door LED-belichting in bestaande kassen mag niet leiden tot een hoger geïnstalleerd lichtvermogen in de desbetreffende kas.
  • Binnen 5 jaar na het verlenen van de subsidie wordt het geïnstalleerde lichtvermogen in de desbetreffende kas niet verhoogd.

De maximale subsidiabele kosten bedragen € 0,35 per micromol per seconde per vierkante meter geïnstalleerd kasoppervlak.  Over de subsidiabele kosten komt 25% in aanmerking voor subsidie met een maximum bedrag van € 500.000.-. Aanvragen is vanaf nu mogelijk tot 1 december of tot wanneer het budget van € 7.000.000,- is uitgeput.

Vraag uw Ledgnd adviseur naar de mogelijkheden of een proefberekening.

*Zie onderstaand schema:

Benieuwd geworden?

Benieuwd naar wat Ledgnd voor jou kan betekenen? Laat dan je telefoonnummer achter – nemen wij zo snel mogelijk contact met je op voor een vrijblijvend informatie gesprek.