Skip to main content
EG-subsidie, Nieuws

EG-subsidie 2024 voor de glastuinbouw

Vanaf 11 april kunnen Nederlandse glastuinbouwbedrijven weer aanspraak maken op de EG-subsidie 2024. De EG-subsidie is gericht op het stimuleren van energiebesparende maatregelen, waaronder LED-verlichting. Met de groeiende aandacht voor duurzaamheid in de glastuinbouwsector wordt de EG-subsidie gezien als een cruciaal instrument om ondernemers in de glastuinbouw te ondersteunen bij het nemen van stappen richting een energie-efficiëntere toekomst. In totaal is er 70 miljoen te verdelen.

Waarom investeren in LED-verlichting?

Een van de belangrijkste maatregelen die ondernemers kunnen nemen om energie te besparen, is de overstap van traditionele SON-T verlichting naar LED-verlichting. Met de EG-subsidie kunnen ondernemers tot 20% van hun investeringskosten terugkrijgen voor de aanschaf van LED-verlichting, met een maximumbedrag van €500.000. LED-verlichting biedt niet alleen aanzienlijke energiebesparingen tot 50%, maar heeft zich ook bewezen als duurzame belichtingsoplossing voor verschillende gewassen

EG-subsidie 2024, wat is er veranderd?

De EG-subsidie is een subsidie die de afgelopen jaren werd versterkt om ondernemers in de glastuinbouw te stimuleren om te investeren in energiebesparende maatregelen. De voorwaarden zijn het afgelopen jaar voor LED-verlichting gelijk gebleven. Het enige verschil in 2024 ten opzichte van 2023 is dat de LED-verlichting dimbaar moet zijn.

Gratis stappenplan

Om je op weg te helpen bij het aanvragen van de EG-subsidie, hebben we een stappenplan voor je opgesteld. Deze checklist, samengesteld door onze subsidie-experts, helpt je bij het voorbereiden en indienen van je subsidieaanvraag.

Donwload Stappenplan

In aanmerking komen voor de EG-subsidie

Om in aanmerking te komen voor de EG-subsidie moet je als ondernemer in de glastuinbouw voldoen aan een aantal criteria. Zo moet je bijvoorbeeld inkomsten genereren uit een Nederlandse onderneming en moet de beoogde LED-installatie voldoen aan specifieke technische specificaties.

Lees op deze pagina de 12 meest gestelde vragen over de EG-subsidie.

Hoe kun je de EG-subsidie in 2024 aanvragen?

De EG-subsidie kan worden aangevraagd via de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). De aanvraag moet online worden ingediend en moet gepaard gaan met een aantal documenten, zoals offertes, lichtplannen en technische specificaties van de LED-verlichting die je van plan bent aan te schaffen.

Tips voor het aanvragen van de EG-subsidie:

  • Werk samen met een subsidieadviseur gespecialiseerd in EG-subsidieaanvragen voor LED.
  • Zorg voor een gedetailleerde overeenkomst met ontbindende clausules.
  • Kies voor een energiezuinige LED-installatie.
  • Doe onderzoek naar welke lichtintensiteit en spectrum jouw gewas nodig heeft.

Meer informatie over de EG-subsidie 2024?

Voor meer informatie over de EG-subsidie 2024 voor LED-verlichting in de glastuinbouw kun je contact met ons opnemen. Onze subsidieadviseurs helpen je graag verder.

    Benieuwd geworden?

    Benieuwd naar wat Ledgnd voor jou kan betekenen? Laat dan je telefoonnummer achter – nemen wij zo snel mogelijk contact met je op voor een vrijblijvend informatie gesprek.