Skip to main content
Actueel, Nieuws

Interview Jordi Dag van de Tuinbouw

De tuinbouwsector ondergaat een revolutionaire transformatie, gedreven door innovaties zoals LED-verlichting en geavanceerde data-analyse. In een recent live interview op de Dag van de Tuinbouw  deelde Jordi van der Meijden van Ledgnd zijn inzichten en ervaringen als merkonafhankelijk led-adviseurs voor kwekers. Ledgnd, dat onlangs zijn vierjarig jubileum vierde, speelt een cruciale rol in het begeleiden van kwekers bij het maken van weloverwogen keuzes in verlichtingsoplossingen en het optimaliseren van hun teeltstrategie door gebruik te maken van data-analyses.

Ledgnd is geen leverancier van LED-verlichting, benadrukte Jordi, maar een merkonafhankelijk adviesbureau dat kwekers begeleidt bij het kiezen van de juiste LED-verlichting. Ledgnd is betrokken bij het gehele traject, vanaf het initiële advies tot aan de aanschaf en installatie. Onderscheidend ten op zichtte van andere partijen is de focus op het zijn van de rechterhand van de kweker. Ledgnd biedt een breed scala aan diensten, inclusief een softwareportaal dat kwekers helpt bij het interpreteren van data en het maken van weloverwogen beslissingen.

In een markt met talloze leveranciers en producten is het voor kwekers moeilijk om de juiste keuze te maken. Ledgnd fungeert als een vertrouwde adviseur, zonder gebonden te zijn aan specifieke merken. Hierdoor kunnen de adviseurs objectieve aanbevelingen doen die passen bij de specifieke behoeften van elke kweker. Jordi benadrukte het belang van goede voorwaarden en prijzen voor de kweker. “Door nauw samen te werken met leveranciers, zorgt Ledgnd ervoor dat de kweker optimale garantievoorwaarden ontvangt en helpt hen zelfs bij de onderhandelingen. Het doel is om kwekers de beste ondersteuning te bieden, zowel op technisch als op zakelijk gebied.”

Het gesprek verschoof naar de rol van data en sensoren in de tuinbouw. Volgens Jordi worden deze aspecten steeds belangrijker, en Ledgnd speelt hierop in door sensoren te integreren in het teeltproces. “We hebben zelfs een eigen softwareportaal ontwikkeld, MyLedgnd, om data van verschillende sensorfabrikanten te verzamelen en te analyseren. Het doel is om kwekers gedetailleerde inzichten te bieden in het microklimaat van hun kas, waardoor ze hun teelt nog beter kunnen optimaliseren.”

Jordi legde uit dat Ledgnd een team van plantfysiologen in huis heeft die kwekers ondersteunen bij het begrijpen van wat er allemaal in de kas gebeurt. Het softwareportaal is ontwikkeld om kwekers te helpen bij het verzamelen en interpreteren van data, met de nadruk op het optimaliseren van het groeiproces. Het doel is om kwekers te voorzien van de juiste informatie, zodat ze weloverwogen keuzes kunnen maken en uiteindelijk een duurzame en efficiënte teelt kunnen realiseren.

Met betrekking tot de internationale uitbreiding van Ledgnd merkte Jordi op dat ze in de afgelopen twee jaar steeds meer zijn gaan kijken naar mogelijkheden buiten Nederland. We hebben al projecten lopen in Azié en andere delen van Europa en de ambitie is om verder uit te breiden naar de rest van de wereld waar glastuinbouw een rol speelt.” Ledgnd streeft ernaar om de expertise en diensten beschikbaar te stellen aan kwekers over de hele wereld, en het team blijft zich aanpassen aan de specifieke behoeften van de markt.

Het interview eindigde met een blik op de toekomst van de tuinbouw en Ledgnd’s rol daarin. Jordi benadrukte het belang van blijven innoveren en anticiperen op veranderingen. “De tuinbouw staat voor grote uitdagingen, maar ook voor enorme kansen, en Ledgnd is vastbesloten om kwekers te blijven ondersteunen bij het realiseren van duurzame en succesvolle teelten.”

Al met al onthulde het interview de cruciale rol die Ledgnd speelt in de duurzame revolutie van de tuinbouw. Als merkonafhankelijk adviesbureau en innovatieve speler op het gebied van data-analyse en LED-verlichting, blijft Ledgnd een waardevolle partner voor kwekers die streven naar efficiënte en duurzame teeltmethoden.

Benieuwd geworden?

Benieuwd naar wat Ledgnd voor jou kan betekenen? Laat dan je telefoonnummer achter – nemen wij zo snel mogelijk contact met je op voor een vrijblijvend informatie gesprek.