Skip to main content
Nieuws

Actuele Gasprijzen in de Glastuinbouw | Grafiek 2022

Laatst hebben wij een artikel met jullie gedeeld over de stijgende gasprijzen. Graag delen wij hierbij een aantal interessante grafiekjes die de actuele gasprijzen in de glastuinbouw weergeven. Hierbij zit per grafiek een uitleg over de informatie die je eruit kunt halen.

Dutch TTF Natural Gas Futures (Europese Gasprijzen)

De Title Transfer Facility (TTF) is een Nederlands handelsplatform waar gas van eigenaar kan wisselen. Hier wordt zo’n enorme hoeveelheid gas op verhandeld dat dit handelsplatform een betrouwbare indicator is voor Europese gasprijzen.

De Dutch TTF Natural Gas Futures rekent met eurocenten per megawattuur. De onderstaande grafiek laat zien hoeveel eurocent je per MWh zou betalen voor een contract in de daaropvolgende maand.

Actuele gasprijzen per m3

In de onderstaande grafiek staat de gasprijs per m3 in een bepaalde maand. Het gaat hier over de variabele tarieven wanneer je een nieuw modelcontract afsluit in euro’s, inclusief 21% BTW, energiebelasting en ODE. Zo was de gemiddelde gasprijs voor de maand maart: €2,66,- per m3.

De bovenstaande grafieken zijn altijd up-to-date. Wil je dus regelmatig op de hoogte gehouden worden over de huidige gasprijzen. Sla deze pagina gerust op!

Heb je nog vragen n.a.v. de actuele gasprijzen in de glastuinbouw? Neem dan contact op met één van onze Ledgnd’s!

Benieuwd geworden?

Benieuwd naar wat Ledgnd voor jou kan betekenen? Laat dan je telefoonnummer achter – nemen wij zo snel mogelijk contact met je op voor een vrijblijvend informatie gesprek.