Skip to main content
Subsidie en regelgeving, Video's

Video: EHG regeling voor subsidie LED in de glastuinbouw 

De nieuwe subsidieronde van de Energie-efficiëntie en Hernieuwbare energie Glastuinbouw (EHG) is vandaag opengesteld door Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Telers kunnen hierbij tot wel 25% gesubsidieerd krijgen van de aanschaf- en installatiekosten van de LED verlichting.

Bekijk deze video waarin we uitleggen hoe de EHG-subsidie werkt:

Sinds vorig jaar juni is LED onderdeel van deze regeling. Hiervoor was toen een extra budget vrij gemaakt van 7 miljoen euro waar nu het totale budget is vastgesteld op 13 miljoen.

De EHG regeling voor LED is aan te vragen als:

  • alle aanwezige SON-T belichting door LED belichting in bestaande kassen wordt vervangen;
  • nieuwe LED-verlichting in nieuwe of onbelichte kassen wordt geïnstalleerd.

Door Ledgnd worden vandaag alleen al zo’n 25 aanvragen ingediend voor onze klanten die wij begeleiden in hun keuze met LED. 

EHG-regeling en ledverlichting 

De nieuwe EHG-regeling heeft een aantal voorwaarden, namelijk:

  • Het totale geïnstalleerde vermogen aan LED-verlichting in een kas, na installatie van de investering, moet minder dan 80% zijn van het vermogen van SON-T voor het gewas;
  • De specifieke lichtstroom (efficiency) moet hoger zijn dan 2,75 micromol fotonen per seconde per Watt;
  • Het spectrum moet minimaal 5% licht met een golflengte van 500-600 nm bevatten;
  • De installatie van de vervanging van alle aanwezige SON-T verlichting door LED-verlichting in bestaande kassen mag niet leiden tot een hoger geïnstalleerd lichtvermogen in de betreffende kas. 
maximaal subsidiebedrag voor investering

Advies nodig? Reageer snel!

Een teler heeft helaas geen onbeperkte tijd om na te denken over het gebruik van EHG-subsidie bij de transitie naar full LED. Er is namelijk maar een beperkt bedrag in de regeling beschikbaar, waardoor late aanvragen niet allemaal in aanmerking zullen komen voor de subsidie.

Ben je benieuwd of jij in aanmerking komt voor de EHG regeling? Neem dan contact met ons op! 

Benieuwd geworden?

Benieuwd naar wat Ledgnd voor jou kan betekenen? Laat dan je telefoonnummer achter – nemen wij zo snel mogelijk contact met je op voor een vrijblijvend informatie gesprek.