Skip to main content
Begrippen

Daily Light Integral (DLI)

DLI

De Dagelijkse Licht Integraal (DLI) is een tool om de totale hoeveelheid P.A.R. licht te meten die het gewas ontvangt over de lengte van een dag (Mol per dag). Het is een handige tool om te kijken hoeveel de DLI is per maand in de kas. Hierdoor kan je zien wat het verschil is van de zomer t.o.v. de winter en andere seizoenen. Door deze formule kun je zien hoeveel extra P.A.R. er bij belicht moet worden in een seizoenen waar jouw gewas minder presteert. Door bij te belichten kun je bijvoorbeeld dezelfde lichtwaarden halen in de winter als in de zomer.

https://www.youtube.com/watch?v=XIMFWcLtCTs

DLI (Daily Light Integral) Calculator

De Daily Light Integral wordt berekend aan de hand van de PPFD (lichtsterkte op het gewas) en het aantal belichtingsuren. Met behulp van onze DLI calculator kan je berekenen hoeveel DLI je van je verlichting ontvangt. Meer over de toepassing van DLI in de glastuinbouw lees je in dit artikel. Wil je weten hoeveel DLI per maand je ontvangt van de zon? Contacteer ons en wij helpen je graag verder.

Benieuwd geworden?

Benieuwd naar wat Ledgnd voor jou kan betekenen? Laat dan je telefoonnummer achter – nemen wij zo snel mogelijk contact met je op voor een vrijblijvend informatie gesprek.