Skip to main content

De EIA 2023 is een fiscale regeling waarbij 45,5% van het investeringsbedrag kan worden afgetrokken van de fiscale winst. Daardoor betaal je minder inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting. Indien de onderneming geen winst maakt is het ook mogelijk om het voordeel te verrekenen met voorgaande of volgende jaren. Het gemiddelde netto voordeel is 11%. Om voor subsidie in aanmerking te komen is het van belang om binnen 3 maanden na het aangaan van de aankoopverplichting de subsidieaanvraag in te dienen.

Specifiek voor de LED investeringen binnen de glastuinbouw in 2023 komen onder bepaalde voorwaarden de volgende bedrijfsmiddelen in aanmerking:

  • Belichtingssysteem voor tuinbouwgewassen

Naast het LED verlichtingssysteem is het ook mogelijk om het maatwerkadvies mee te nemen in de subsidieaanvraag.

EIA in combinatie met de EG regeling

Het stapelen van de EG regeling met de energie-investeringsaftrek is mogelijk. Dit betekent dat bedrijven die investeringen doen of hebben gedaan in energiebesparende maatregelen, in aanmerking komen voor beide regelingen en zo nog meer fiscale voordelen kunnen ontvangen. Door de regelingen te combineren wordt het fiscale maximaal 34% op de investering.

De regeling Energie-efficiëntie glastuinbouw (EG) is een fiscale regeling voor de glastuinbouwsector, gericht op het verbeteren van de energie-efficiëntie van glastuinbouwbedrijven. De regeling is bedoeld om bedrijven te stimuleren om in energiebesparende maatregelen te investeren.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw LED installatie? Neem contact op met één van onze adviseurs!

jordi

Author jordi

More posts by jordi
Open chat
Hallo! Stuur ons een bericht via WhatsApp om snel in contact te komen met één van onze specialisten.