Skip to main content
Nieuws

Ledgnd & B-Mex gaan voor resultaatzekerheid bij de overstap op LED

Het uitgangspunt van de nieuwe samenwerking tussen Ledgnd en B-Mex is het meetbaar maken van de resultaten van teelt om resultaatzekerheid te creëren bij de overstap op LED. “Wij meten het effect van LED door structureel de gewasresultaten te registreren in MyLedgnd Hiermee berekenen we vervolgens de meerwaarde hiervan met de modellen die B-Mex heeft ontwikkeld.”

De kracht van samenwerken

Ledgnd ondersteunt telers bij het maken van een succesvolle transitie naar LED. Wij kijken vanuit een merkonafhankelijke positie welke belichting het beste aansluit op de behoefte van de teler en zijn gewas. In MyLedgnd gaat de teler na of de LED-installatie voldoet aan de specificaties en of de verwachte meeropbrengst wordt gerealiseerd. “Wij weten dat door de samenwerking met B-Mex dat ons advies gebaseerd is op basis van wetenschappelijke kennis. Ledgnd geeft hierdoor inzicht in de Return On Investment van de belichting. Samen met u behalen we resultaatzekerheid op uw LED-investering.”

B-Mex is gespecialiseerd in het ontsluiten van rekenmodellen voor de Glastuinbouw. Oprichter Fokke Buwalda: “Het bouwen van rekenmodellen is een slimme manier om wetenschappelijke kennis te koppelen aan actuele gegevens van bedrijven. Hierdoor ontstaat een waardevol stuk gereedschap waarmee telers ‘op de werkvloer’ inzicht krijgen in de prestaties van het gewas. Dit is van zeer groot belang voor telers die de transitie gaan maken naar LED.”

In veel kassen wordt nog steeds gebruik gemaakt van de SON-T (HPS) lamp. Deze lamp geeft standaard veel stralingswarmte af. Bij de transitie naar LED is deze stralingswarmte er niet. Om het gewenste resultaat te behalen met LED zal een teler zijn teeltwijze moeten aanpassen. Door de samenwerking met B-Mex, kan Ledgnd de teler ondersteunen om in deze testperiode om gewenste resultaten te behalen. De eerste bedrijven hebben zich aangemeld en kunnen het portal al gebruiken.

Primeur van My Ledgnd

Telers die in de toekomst willen gaan testen met LED, kunnen ook al gebruik maken van de nieuwe portal. “Door nu al te beginnen met registreren, bouw je een goede referentie op om straks de effecten van LED-belichting aan af te kunnen meten.” Aldus Ramon.

Voorkom in de toekomst een wachtrij voor My Ledgnd en meld u alvast aan.

Benieuwd geworden?

Benieuwd naar wat Ledgnd voor jou kan betekenen? Laat dan je telefoonnummer achter – nemen wij zo snel mogelijk contact met je op voor een vrijblijvend informatie gesprek.