Winactie

De afgelopen weken zijn wij druk bezig geweest met de voorbereiding van een te gekke winactie voor op de HortiContact. Deze winactie staat open van 5 mei 2022 tot 13 mei 2022 en wordt mede mogelijk gemaakt door Ledgnd, B-Mex en Sollum. Het enige wat jij hoeft te doen om kans te maken is een interessante onderzoeksvraag in te dienen die betrekking heeft op de transitie naar LED in de glastuinbouw. De winnaar zal op 18 mei bekend worden gemaakt! Doe jij ook mee?

Wat is een goede onderzoeksvraag?

Wij willen graag weten welke LED-vraag bij jou speelt en daarom vragen wij jou om goed te beschrijven waar je tegenaan loopt in de transitie naar full LED. Voorbeelden van interessante onderwerpen zijn; hoe je met full LED maximaal energie kan besparen en daarnaast een verbetering op de teelt kan realiseren, of bijvoorbeeld of de toepassing van verrood licht in bepaalde teeltfasen invloed heeft op je teeltresultaat.

Naast je onderzoeksvraag willen wij graag jouw te behalen doelstellingen van de transitie naar LED weten. Uiteraard is energiebesparing een belangrijke factor, maar eventueel heb je ook andere doelen. Denk dan aan teeltversnelling, strekking, meer knoppen of andere variabelen die je belangrijk vindt in je gewas. Ten slotte willen wij ook weten of je obstakels denkt tegen te komen bij de transitie naar full LED.

Hoe ziet de winactie eruit?

In dit artikel vind je een aanmeldformulier. Hier kan je jouw onderzoeksvraag en aanvullende gegevens invullen. Dit kan zowel online als bij onze stand L131 op de HortiContact. Wij zouden het erg waarderen wanneer je de tijd neemt om langs te komen bij Horticontact! Hier kunnen wij het bijvoorbeeld nog iets uitgebreider hebben over jouw doelstellingen met LED verlichting.

Waaruit bestaat de prijs?

80 LED lampen van Sollum
Tijdens de proef gaan wij aan de slag met een meerkanaals stuurbare lamp. Het grote voordeel hiervan is dat wij met één lamp verschillende lichtspectra kunnen testen op jouw gewas. Daarnaast kan het het spectrum in de loop van de dag of per fase aangepast worden en daarmee zijn de lichtrecepten dus dynamisch instelbaar. Dit is voor een Full LED proef natuurlijk erg interessant!

Lichtadvies van Ledgnd en monitoring in MyLedgnd

Om jouw doelstellingen te realiseren, werken wij samen met jou en onze plantfysiologen de proefopstelling uit. De proefopstelling wordt door meerdere sensoren gemeten en zal worden gemonitord en geanalyseerd in MyLedgnd. Hier kunnen wij kijken naar de klimaatverschillen tussen jouw Full LED en Son-t vak en daarnaast beoordelen hoe het gewas reageert op het gekozen Full LED lichtrecept. 

Bij het opstellen van de proef maken we gebruik van de volgende producten:

  • 2 belichtingsseizoenen gebruik van 80 LED-lampen t.w.v. €35.000,- van Sollum 
  • GRATIS lichtadvies door Ledgnd t.w.v. €4.500,-
  • 2 jaar GRATIS toegang tot het MyLedgnd-portaal + bruikleen basispakket sensoren t.w.v. €6.000,- 

Nadat de proef is afgerond heb je alle benodigde data en kennis om je kas full LED in te richten! 

De winnaar wordt uiterlijk woensdag 18 mei bekendgemaakt.

Klik hier voor de actievoorwaarden.

Over Sollum

De winnaar ontvangt bij de proef 80 LED-lampen t.w.v. €35.000,- van Sollum. Via deze link vind je meer informatie over Sollum en hun lampen.

Inschrijven Winactie

"*" geeft vereiste velden aan

Vul hier jouw meest brandende onderzoeksvraag in m.b.t. de transitie naar LED in de glastuinbouw
Naam*
Adres*
Hoeveel micromol/lux hangt er nu?
Wat wilt u naast energiebesparing bereiken met de transitie naar full LED?
Wat zijn lastige punten voor uw gewas bij de overstap naar full LED?
Toestemming*

Maak kennis met ons team

Directeur

Ramón van de Vrie

Ramón rolde al van jongs af aan in de LED verlichting. Nadat hij afstudeerde op een onderzoek naar de behoeftes van telers bij teelt specifieke oplossingen op het gebied van LED verlichting stond hij enkele jaren geleden aan de basis van het ontstaan van Ledgnd. Met de kennis en ervaring in de LED verlichting is hij op zijn plek als procesbewaker bij Ledgnd.

ramon@ledgnd.com

Hoofd Project Management

Jordi van der Meijden

Jordi is verantwoordelijk voor het verloop van de projecten van Ledgnd. Hij was 3 jaar actief in de tomatenteelt en heeft meerdere bedrijven opgericht als jonge ondernemer. Met zijn drive en passie helpt hij mee om de projecten tot een goed einde te brengen.

jordi@ledgnd.com
+31 (0)113 40 50 61

Hoofd Verkoop en Business Development

Maarten van Bemmel

Maarten heeft jarenlange ervaring in de zakelijke dienstverlening en weet daarmee goed de behoeften van de klant bloot te leggen. Als gesprekspartner op niveau probeert hij altijd van toegevoegde waarde te zijn. Maarten is binnen Ledgnd verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van MyLedgnd.

maarten@ledgnd.com
+31 (0)113 40 50 61

Project Manager

Mark Moesker

Marketing

Jorn Boone

Jorn is gespecialiseerd in online marketing & SEO optimalisatie. Hij gaat met zijn vaardigheden als content creator aan de slag met klantverhalen, leuke online acties en interessante artikelen.
Biosystems Engineer

Peter van Beveren

Peter studeerde Agrotechnologie (Biosystems Engineering) aan de Wageningen University. Sinds 2011 werkt hij aan een promotieonderzoek over energiemanagement in de glastuinbouw en sinds september 2020 ook aan de MyLedgnd portaal. Hierbij spelen het modelleren van kasklimaat en optimalisatie een belangrijke rol. Sinds 2015 werkt Peter bij B-Mex en is sinds 2017 mede-eigenaar van B-Mex. Bij Ledgnd werkt Peter aan het ontwikkelen van nieuwe applicaties en het continu verbeteren van het bestaande portaal. In dit portaal kunnen telers de resultaten van led op het gewas monitoren en analyseren. Peter ondersteunt telers om succesvol over te gaan op led-oplossingen. Peter zijn kennis over energiemanagement en klimaat in de kas zijn in dit traject van groot belang.
Plant Wetenschapper

Jeroen Boonekamp

Jeroen studeerde Plantenwetenschappen aan de Wageningen University. Tijdens zijn studie heeft hij zich gespecialiseerd in het modelleren van de effecten van kasklimaat op plantengroei. Na zijn studie is Jeroen als praktijkonderzoeker aan de slag gegaan. Al snel kwam hij tot de conclusie dat er naar zijn mening te weinig met modellen gedaan wordt in de teelt. Sinds 2020 werkt hij daarom voor B-Mex om gewasmodellen te implementeren in de dagelijkse teeltsturing onder andere binnen het portaal van Ledgnd. In dit portaal kunnen telers de resultaten van led op het gewas monitoren en analyseren. Jeroen ondersteunt telers om succesvol over te gaan op led-oplossingen. Hierbij speelt Jeroen zijn kennis over de implementaties van de modellen een grote rol.
Wetenschappelijk Onderzoeker

Fokke Buwalda

Fokke is zijn carrière gestart als Wetenschappelijk onderzoeker. Eerst bij PPO en later bij Wageningen UR Glastuinbouw. Om inzicht te verkrijgen in het gewas als systeem heeft hij dynamische simulatiemodellen ontwikkeld. De toepassing van die simulatiemodellen in de praktijk vielen echter tegen. Eind 2013 is hij B-Mex B.V. gestart om zich volledig te kunnen inzetten voor het ontwikkelen van online adviesdiensten om die waardevolle kennis praktisch bruikbaar te maken voor ondernemers in de tuinbouw. Met Wageningen UR is een samenwerkingscontract gesloten, waardoor B-Mex toegang houdt tot de laatste stand van de wetenschap. Fokke houdt zich binnen Ledgnd bezig met het portaal voor gewasregistraties genaamd MyLedgnd. In dit portaal kunnen telers de resultaten van led op het gewas monitoren en analyseren. Fokke zijn ervaring en expertise op verschillende gewassen is enorm van waarde bij het realiseren van succesvolle led-projecten.
Subsidie Adviseur

Pieter Rem

Subsidie Adviseur

Maurice van der Hulst

Finance

Petra van de Vrie - Stevense

Raad van Advies

Richard van de Vrie

Al meer dan 30 jaar is Richard actief in de verlichtingsindustrie en in de 3D printing. Hij richtte Luxexcel op; de winnaar van vele nationale en internationale innovatieprijzen met haar compleet nieuwe 3D printtechnologie, waarmee het nu mogelijk is om brillenglazen te printen. Daarnaast is Richard founder van LuxImprove waar hij werkt met een team van jonge led-specialisten die ook merkonafhankelijk opereren in de “normale” verlichting. Met deze kennis kan Ledgnd kwaliteit onderscheiden in verlichting in de glastuinbouw en zo ook merkonafhankelijk het concept van LuxImprove doorzetten in een totaal nieuwe markt.

richard@ledgnd.com

Raad van Advies

Matthea Rijneker

Stagiair

Niels Suijkerbuijk

Mijn naam is Niels Suijkerbuijk en kom uit Woensdrecht in zuidwest Brabant. Op dit moment zit ik in het laatste jaar van de HBO opleiding commerciële economie en loop ik stage bij Ledgnd om mijn afstudeerscriptie met een voldoende af te ronden. Naast het voltooien van mijn scriptie zal ik mij bezighouden met het plannen van kennismakingsgesprekken met telers en het meegaan naar deze gesprekken om vrijblijvend over LED te praten. Na een aantal jaar een bijbaan te hebben gehad bij LuxImprove in de industriële en commerciële LED kijk ik er naar uit om deze markt te leren kennen!

Onze partners

Geïnteresseerd in Ledgnd? Lees meer over onze werkwijze