Skip to main content

Ledgnd WK 2022

Iedereen mag gratis deelnemen aan de WK-pool en maakt daarmee kans op topprijzen! Van tuinder tot toeleverancier, iedereen mag meedoen!

Je kunt meespelen namens je bedrijf of als individu, dus kies je gebruikersnaam verstandig! Enkel je gebruikersnaam wordt in de ranking weergegeven. Via het opgegeven emailadres zullen we je op de hoogte houden van de WK-pool. Zorg er dus voor dat je een geldig e-mailadres invult.

Wanneer je je wachtwoord kwijt bent, kan je te allen tijde zelf een nieuw wachtwoord genereren.

Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden ter beschikking gesteld en worden na afloop van het toernooi vernietigd.

De voorspellingen

Voorspel de eindstand van alle wedstrijden uiterlijk 15 minuten voor de start van de wedstrijd. Indien je te laat bent, kun je geen voorspelling meer invullen en krijg je geen punten. De tijd op de server is bindend, hierover is geen discussie mogelijk. Zorg dus dat je op tijd bent als je voorspellingen wil wijzigen.

Tijdens het toernooi kan je voorspellingen van wedstrijden aanpassen zodat je bij kunt sturen als je merkt dat je sommige teams toch verkeerd hebt ingeschat, of bijvoorbeeld omdat de gedoodverfde winnaar het ineens zonder hun wereldspits moet doen.

Zoals je misschien al hebt gezien, zijn de wedstrijden in de knock-out fase nog niet ingevuld. Wanneer bekend is welke landen door gaan naar de knock-out, worden ze op de website gezet. Ook voor wedstrijden in de knock-out fase geldt dat je tot 15 minuten voor aanvang van de wedstrijd je voorspelling kunt invullen of bijwerken. Indien je van een gokje wilt wagen, dan mag je de voorspellingen natuurlijk ook meteen bij de start van het toernooi invoeren. Je kan de eindstanden altijd nog wijzigen.

De bonusvragen

Tijdens het toernooi zijn extra punten te verdienen via bonusvragen. Dit zijn vragen die je voor een bepaalde datum moet hebben beantwoord. Bij de bonusvragen staat de datum vermeld en het aantal punten dat je kan verdienen. Bij gokvragen (bv. “in de welke minuut valt het eerste doelpunt?”) krijgt de deelnemer die het dichtst bij het antwoord zit de punten.

De puntentelling

Bij de bepaling van de puntentelling wordt in de poulefase puur gekeken naar de uitslag. Bij wedstrijden in de knock-out fase wordt het iets ingewikkelder, omdat dan sprake kan zijn van een verlenging en een strafschoppenserie. Alleen een eventuele verlenging wordt meegenomen bij het bepalen van je score. Doelpunten in een strafschoppenserie worden dus niet meegenomen. Je kunt in de knock-out fase dus opgeven dat een wedstrijd in een gelijkspel eindigt (na verlengingen).

Je krijgt 3 punten wanneer je de juiste winnaar hebt ingevuld of correct hebt voorspelt dat het een gelijkspel wordt. Dit wordt de toto-uitslag genoemd. Als je naast de tot0-uitslag ook de exacte eindstand weet te raden, krijg je 2 extra punten.

Als je niet de juiste uitslag hebt voorspeld, maar wel het aantal doelpunten van een van beide teams goed hebt geraden, dan krijg je een goalbonus van 1 punt. Deze goalbonus krijg je ook wanneer je de wedstrijduitslag niet goed voorspeld had (bijv. dat de wedstrijd eindigt in 1-1 en jij 0-1 0-1 voorspeld had).

punten
juiste toto-uitslag 3
juiste uitslag 5
goalbonus 1
goalverschilbonus 0
bonusvraag per vraag anders

De joker

Elke speler heeft tijdens het toernooi de beschikking over 1 joker. Met deze joker kan je het aantal potentiële punten bij een zelfgekozen wedstrijd verdubbelen. Je kunt de joker inzetten voor elke wedstrijd die je wilt, zolang je voor deze wedstrijd nog de mogelijkheid hebt om de score in te vullen of bij te werken. De joker wordt actief als de voorspellingstermijn voor de wedstrijd is verlopen. Een geactiveerde joker kan niet meer worden verplaatst of opnieuw worden ingezet. Een joker kan niet bij een bonusvraag worden ingezet.

Gelijke stand?

Wanneer meerdere spelers een gelijk aantal punten hebben, dan bepalen onderstaande zaken de volgorde in de stand (belangrijkste bovenaan):

  1. Aantal keren juiste uitslag;
  2. Aantal keren juiste toto uitslag;
  3. Aantal bonusvragen juist beantwoord.

Overige zaken

Bij zaken waarin dit reglement niet voorziet, beslist de webmaster.

Open chat
Hi! Text us through WhatsApp to get in contact with one of our specialists.