Skip to main content

Subsidieaanvragen

Als tuinder kun je profiteren van verschillende subsidies voor belichting. Het aanvragen hiervan kan ingewikkeld en tijdrovend zijn, dus Ledgnd helpt je graag bij het verkrijgen van de juiste subsidie. We zorgen ervoor dat de aanvraag correct wordt ingediend, zodat jij je volledig kunt richten op je gewas.

Subsidieregelingen voor glastuinbouwbelichting

Als tuinder kun je gebruikmaken van verschillende subsidieregelingen voor belichting. Het is  belangrijk om de subsidies op de juiste manier aan te vragen en in te dienen. Het aanvragen van subsidies kan complex en tijdrovend zijn. Daarnaast wil je bij je aanvraag van de subsidie niet vast komen te zitten aan één specifieke leverancier of contract.  Ledgnd neemt het opstellen en indienen van de subsidieaanvraag voor je uit handen.

De subsidiemogelijkheden op een rij

Het is belangrijk om  goed op de hoogte te zijn van alle subsidiemogelijkheden. Zo kun je de meest gunstige regeling kiezen die past bij jouw situatie en behoeften. Hieronder hebben we kort de meest aangevraagde subsidiemogelijkheden voor LED verlichting op een rij gezet. We kijken graag samen welke regeling het meest geschikt is voor jouw situatie.

EIA (Energie Investeringsaftrek)

Deze regeling is geschikt voor tuinders die energiebesparende maatregelen nemen, zoals LED verlichting. Met deze regeling heb je recht op extra belastingaftrek van de investeringskosten.

Meer informatie over EIA

EHG (Energie-efficiëntie en Hernieuwbare energie Glastuinbouw)

Dit subsidieprogramma is gericht op het verminderen van het gebruik van fossiele brandstoffen in de glastuinbouwsector en de reductie van uitstoot van broeikasgassen.

Meer informatie over EHG

Hoe gaat het in zijn werk?

Voorbereiden en indienen van de subsidieaanvraag

Het voorbereiden en indienen van een subsidieaanvraag kan een complex proces zijn en het brengt veel administratie en uitzoekwerk met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan het verzamelen en invullen van documentatie wat tijdrovend is. Doordat wij al vele subsidieaanvragen voor onze klanten verzorgd hebben weten wij precies welke documentatie en formulieren er nodig zijn. Zo vergroten wij jouw kans op een succesvolle aanvraag en kun je optimaal gebruik maken van de subsidiemogelijkheden.

Contactonderhoud met RVO

Na het indienen van de EIA of EHG subsidieaanvraag voor de LED-verlichting in je kas is het belangrijk om regelmatig contact te onderhouden met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Wij fungeren hierbij als tussenpersoon tussen jou en de RVO. Gedurende de subsidieaanvraag blijven wij je op de hoogte houden van de voorgang van de subsidieaanvraag. Zo blijf je betrokken en up-to-date over voortgang van de aanvraag en kunnen wij vragen of eventuele problemen tijdig oplossen.

Opleveren van eindverantwoording

Als de subsidieaanvraag is goedgekeurd en de armaturen zijn geïnstalleerd, dien je na een bepaalde periode een eindverantwoording op te leveren. Hierin geef je aan hoe je de subsidie hebt besteed en wat de resultaten hiervan zijn. Wij helpen je bij het opstellen van de eindverantwoording en zorgen dat deze voldoet aan alle eisen van de subsidieregeling. Zo verloopt het afrondende proces van de subsidieaanvraag voor je LED verlichting soepel en heb je hier zelf bijna geen omkijken meer naar.

We helpen je graag verder

Wil je meer informatie over de verschillende subsidieregelingen? Of wil weten kijken welke subsidies voor jouw bedrijf van toepassing kunnen zijn? Neem contact met ons op en dan kijkt één van onze subsidieadviseurs wat wij voor je kunnen betekenen.

Contact
Open chat
Hallo! Stuur ons een bericht via WhatsApp om snel in contact te komen met één van onze specialisten.