Skip to main content

Glastuinders en samenwerkingsverbanden van glastuinders die energie willen besparen kunnen gebruik maken van de subsidieregeling Energie-efficiënte glastuinbouw.

Vanaf 18 juni is de regeling uitgebreid voor investeringen in:

  1. De vervanging van alle aanwezige SON-T belichting door LED belichting in bestaande kassen of;
  2. Installatie van LED-belichting in nieuwbouwkassen en onbelichte kassen. 

Hierbij gelden de volgende voorwaarden voor LED:

  • het totale geïnstalleerd vermogen aan LED-belichting in een kas na installatie van de investering, mag niet meer zijn dan 80% van het vermogen van SON-T voor het gewas. Dit is afhankelijk van het gewastype.*
  • de specifieke lichtstroom ≥ 2,50 micromol fotonen per seconde per Watt;
  • waarvan het spectrum niet meer dan 10% licht met een golflengte van 400–500 nm bevat en meer dan 5% licht met een golflengte van 500–600 nm bevat;
  • de installatie van de vervanging van alle aanwezige SON-T belichting door LED-belichting in bestaande kassen mag niet leiden tot een hoger geïnstalleerd lichtvermogen in de desbetreffende kas.
  • Binnen 5 jaar na het verlenen van de subsidie wordt het geïnstalleerde lichtvermogen in de desbetreffende kas niet verhoogd.

De maximale subsidiabele kosten bedragen € 0,35 per micromol per seconde per vierkante meter geïnstalleerd kasoppervlak.  Over de subsidiabele kosten komt 25% in aanmerking voor subsidie met een maximum bedrag van € 500.000.-. Aanvragen is vanaf nu mogelijk tot 1 december of tot wanneer het budget van € 7.000.000,- is uitgeput.

Vraag uw Ledgnd adviseur naar de mogelijkheden of een proefberekening.

*Zie onderstaand schema:

jordi

Author jordi

More posts by jordi
Open chat
Hallo! Stuur ons een bericht via WhatsApp om snel in contact te komen met één van onze specialisten.