Skip to main content

Onze werkwijze

Wil jij je gewas sneller en hoger laten groeien? Het aantal vierkante meter productie uitbreiden? Een intensere kleur realiseren? Het ideale kasklimaat creëren? Of een hoger CO2-gehalte in je kassen bewerkstelligen? De wens van jou als teler staat bij Ledgnd altijd voorop. In vier stappen stellen we de perfecte verlichting voor jouw kassen samen.

1. Inventariseer je kasverlichting

Jouw samenwerking met Ledgnd start met een gesprek over led in de tuinbouw. Daarin bespreken we de huidige situatie van je kasverlichting, maar ook de situatie waar je naartoe wilt werken. We kijken zowel naar jouw wensen voor een specifiek gewas als naar je toekomstvisie voor het gehele bedrijf. Vervolgens voeren we een lichtberekening uit. Hierin kijken we bijvoorbeeld naar de hoeveelheid benodigde armaturen voor desbetreffende kasruimte, de exacte locatie waar ze moeten hangen en de hoeveelheid licht die per oppervlak en per plant nodig is.

 

2. Test het lichtplan in de kas

Iedere kassituatie is uniek. Daarom heeft het onze voorkeur om het aanbevolen lichtplan eerst te toetsen middels een proefopstelling. We hangen een gedeelte van de kas vol met de geadviseerde led-verlichting. Zo onderzoeken we of het gewas zich naar wens ontwikkelt. Met verschillende armaturen kijken we vanuit een merkonafhankelijke positie welke samenstelling het beste is.

 

3. Analyseer de gewassen en plantengroei

Vanuit de test bouwen we een database aan testresultaten op die ons vertelt welke led oplossing jou vooruithelpt. Hoe reageert het gewas op de lichtoplossing? En zijn de uitkomsten zoals gewenst? Het ophangen van led in de kas zorgt voor een klimaatverandering. We leggen daarom de tests naast elkaar en ontdekken zo de beste assimilatiebelichting voor optimale plantengroei. Omdat jij je gewas het best kent en de verschillen het snelst opmerkt, voeren we deze data-analyse samen met jou als teler uit. Hieruit volgt een merkonafhankelijk lichtplan, bestaande uit de beste armaturen voor jouw kassituatie.

 

4. Realiseer het optimale groeilicht

Tijd om het definitieve lichtplan te realiseren in jouw kas. Ook in deze fase kun je rekenen op projectbegeleiding. Vragen over de financiering van het project, of de mogelijkheden van subsidie? Wij bieden ondersteuning. Uiteraard werken we graag samen met jouw eigen installatiepartner tijdens de installatie van de verlichtingsproducten en besturingstechniek. We grow light!

Creëer jouw eigen succesverhaal in duurzaamheid. Start jouw Ledgnd!

Geïnteresseerd in onze oplossingen? Start jouw Ledgnd!

Open chat
Hallo! Stuur ons een bericht via WhatsApp om snel in contact te komen met één van onze specialisten.